Vljudno vabljeni na FestUM, festival znanosti Univerze v Mariboru, ki se javnosti v takšni obliki predstavlja prvič in v svoji premierni izvedbi nosi podnaslov Festival odprtega izobraževanja.

Dvodnevno dogajanje se letos osredotoča na vsebine s področja odprtega izobraževanja, učenja in raziskovanja, ki povezujejo in krepijo pretok znanj in podatkov med akademsko sfero in občo javnostjo oz. posamezniki, ki ne glede na pridobljeno formalno izobrazbo, želijo sodelovati pri raziskavah. Vse to z namenom, da bi vzpostavili večjo koherenco in sinergijo med interdisciplinarnimi znanstvenimi področji in med akademsko ter gospodarsko/negospodarsko sfero ter splošno javnostjo za dobrobit širše družbe.

Festival poteka v okviru pilotnega projekta NOO ODVIj Z odprtim dostopom do vseživljenjskega izobraževanja, ki ga izvajamo na Rektoratu Univerze v Mariboru v sodelovanju z Univerzitetno knjižnico Maribor, in kjer se v okviru digitalnega prehoda in vseživljenjskega učenja zavzemamo za spodbujanje sistematične uporabe prostodostopnih e-vsebin in njihovo promocijo ter povečanje dostopa do kakovostnega izobraževanja in učenja v različnih oblikah in okoljih za ciljne skupine, kot so osipniki, študenti, ki si med študijem želijo pridobiti nova znanja, posamezniki/državljani, ki, ne glede na pridobljeno formalno izobrazbo, želijo sodelovati pri raziskavah, in diplomanti, ki se morajo dokvalificirati, in tudi širše v sodelovanju s partnerskimi visokošolskimi organizacijami.

S ciljem promocije odprtega izobraževanja oz. širše promocije odprte znanosti in spodbujanja k aktivnemu sodelovanju na tem področju med različnimi družbenimi deležniki, je letošnji festival zasnovan pod sloganom Odprta znanost odpira UM.

Dobrodošli na FestUM, ki bo letos potekal 24. in 25. oktobra v prostorih Univerzitetne knjižnice Maribor ob predhodni brezplačni prijavi pa se ga lahko udeležite v živo ali na daljavo.

https://www.um.si/dogodek/festum-festival-odprtega-izobrazevanja/
Dostopnost